Ordet Fanger – Dennis Ritter

27.06.2017
Danmark - Düsseldorf
´En verden uden sclerose´

Dennis Ritter har udvalgt et hold, som den 27. juni 2017 cykler til Tour de France start i Düsseldorf, i samarbejde med Scleroseforeningen.

En stor sportslig udfordring
Eventen er en non-stop etape fra København til Düsseldorf på 737 km, og derfor en stor udfordring, som kræver den rette portion forberedelse. Hver rytter bestemmer selv, hvor meget af ruten, den enkelte ønsker at cykle. Dog er reglen, at der minimum skal være 2 ryttere på vejen hele tiden.

Ordet fanger støtter forskning i sclerose
Det er Dennis Ritters ambition, at der skal samles et stort beløb ind til forskning i sclerose, og derfor er kravet til hver enkelt rytter, at der som minimum skal indsamles 25.000 kr. til forskning i sclerose.

Hvad er sclerose
Multipel sclerose (MS) - tidligere kaldet dissemineret sclerose - er en kronisk neurologisk autoimmun sygdom, hvor immunforsvaret går til angreb på nervecellerne i centralnervesystemet.

Sygdommen viser sig forskelligt afhængigt af, hvilken type af sclerose man rammes af. Nogle får sygdomsangreb i form af såkaldte attakker med symptomer som føleforstyrrelser, synsproblemer eller lammelser. Andre oplever ikke deciderede attakker, men en gradvis forværring af forskellige symptomer.

Nogle vil kun opleve lidt sygdomsaktivitet, og vil derfor kunne leve et stort set almindeligt liv. Andre kan blive stærkt invaliderede i løbet af en årrække

Hvor mange danskere har sclerose

Der er registeret ca. 15.000 med sclerose i Danmark, og blandt dem er der en betydelig overvægt af kvinder, og denne overvægt er stigende. Der er næsten to kvinder for hver mand, der får diagnosen multipel sclerose. Sclerose opdages oftest i alderen 20-40 år. Forekomsten af sclerose er igennem de seneste 30-40 år steget meget kraftigt, næsten fordoblet.

Film om Sclerose:

Indsamlinger

Hold oversigt

Rang Hold Navn Medlemmer Donationer Indsamlet Beløb
1 Center Ordet Fanger Team 29 727 617.449 kr.